Vis meny
Alle nedlastbare

BETTYS TÅRER

26.09.2001  |  29 min  |  NRK1



Betty Johnsen gråter av glede fordi hun lever; hun overlevde rushelvetet. Samtidig gråter hun av sorg over den tapte ungdomstida, og den tøffe kampen for å komme på beina igjen. Men når hun tenker på alt det rare hun har gjort, brøler hun av latter!

I dag er Betty Johnsen 37 år gammel og trebarnsmor bosatt i Trondheim. For 20 år siden herjet hun gatene i Bergen som husokkupant og narkoman. Det startet som rock mot rus og endte med Betty som fjern søppelnarkoman på evig jakt etter hva som helst å ruse seg på!

Dette er programmet som viser at det nytter å kjempe for å komme ut av rusmisbruket, og at ikke alle rusmisbrukere dør!

Sterke bergensdamer
Vi reiser tilbake i Bettys liv - til Bergen, Oslo og Selbukollektivet i Sør-Trøndelag. Med på reisen er, Tordis og Margrethe, to av Bettys gamle dopvenninner. Sammen er de tre sterke bergensdamer som har kjempet for å komme dit de er i dag - vanlige, rusfrie familiemennesker.

Oddsen for at Betty og venninnene skulle klare seg var dårlige. I fjor døde 327 mennesker av overdose i Norge. Myndighetene har mistet oversikten over hvor mange narkomane det finnes her i landet. De anslår et tall på ca. 10.000 sprøytenarkomane. Bare 3 av 10 som prøver å komme ut av misbruket, klarer det!

Betty klarte det. Uten metadon eller andre medikamenter, men med god hjelp, støtte og tålmodighet ��" og hun er veldig stolt!


Serie

V30 - Sesong 2001

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Samfunnsfag, ANT

Utlånsnummer

88

Nøkkelord

ungdom, aktuelt, rusmisbruk, helselære, dokumentar, kropp, og, helse, narkotika, alkohol

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.