Vis meny
Alle nedlastbare

LÆRERNE - SKJEMAVELDET 4

03.02.2015  |  29 min  |  NRK1





Norsk dokumentarserie.
Et unikt innblikk i barneskolen. Vi følger noen utvalgte lærere i deres hverdag, med faglige og sosiale utfordring

4: Til kamp mot skjemaveldet Torunn i 5b synes skjemaveldet stjeler mye tid fra undervisningen. Rektor er ikke fornøyd med resultatene på nasjonale prøver og setter inn tiltak. Lars Petter prøver stadig nye grep for å få ro i 5a.

Skjemaveldet
«Lærerne»-Lena fortviler over skjemavelde og stadig nye oppgaver . Samtidig mener Utdanningsetaten i Oslo at lærerutdanningen er for svak.

I dagens episode av Lærerne fortviler grunnskolelæreren Lena Hansen over at undersøkelser, skjemaer og nye arbeidsrutiner stjeler tid fra selve læringen. På Årvoll skole skal hver enkelt elev i Lenas klasse bli vurdert to ganger i året, i et femsiders vurderingsskjema.
Det innebærer for Hansen at hun hvert år fyller ut 208 sider tekst om sine elever, i tillegg til nasjonale prøver og lokale tester.
- Mange lærere blir slitne. I perioder er det enormt mye papirarbeid, med krav til dokumentasjon, hva som er gjort og hvordan det er gjort. Det går ikke ut over elevene, det går ut over kreftene til den enkelte lærer, sier Lena Hansen til Nrk.no.










Serie

Lærerne 5 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Pedagogikk

Utlånsnummer

5254-4

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.