Vis meny
Alle nedlastbare

OPPDRAG LYKKE DEL 6

04.11.2013  |  28 min  |  NRK1



Oppdrag lykke 6:8

Kategori: Helse, forbruker og livsstil

Seriebeskrivelse: Kan fire vanlige mennesker lære å bli lykkeligere i løpet av fire måneder?

Episodebeskrivelse
Norsk livsstilserie. 
Å gjøre noe for andre er en viktig faktor for at vi skal ha det bra med oss selv, mener lykkeforsker Lisa Vivoll Straume. Derfor utfordrer hun deltagerne til å gjøre gode gjerninger. Stål ønsker å gi noe fint til kona si og planlegger en overraskelse. I tillegg skal alle fire prøve seg som besøksvenner for eldre. Det byr på sterke møter og viktige refleksjoner over egne liv. (6:8)

Denne uken utfordres deltakerne til å gjøre noe godt for andre. Aina, Stål, Stine og Kristian skal derfor prøve seg som besøksvenner for eldre og kjenne på følelsen de får når de gir.
Å gjøre noe for andre er en viktig faktor for at vi skal ha det bra med oss selv, ifølge lykkeforsker Lisa Vivoll Straume.
- Når vi gjør noe for andre, frigjør det endorfiner i hjernen vår, og det skaper glede både for den som gir og den som får, sier hun.

Gode gjerninger
Stine syns det er fint å bruke noen timer på å besøke to oppegående damer på eldrehjem, og liker påminnelsen om hva gode gjerninger gjør med oss. Stine vil også gjøre noe for å glede Aina, som hun vet har hatt en tung periode.

Selv vil Aina gjøre en god gjerning for moren til en venninne som trenger hundepasser når hun reiser bort. Kristian gir en blomsterbukett til naboene sine og blir overrasket over den gode følelsen han får. Stål ber kona med på fotballkamp med favoritt-laget og syns det fineste er å overraske henne med invitasjonen.

- Viktig for lykken
- Det å gi og gjøre gode gjerninger gir ikke bare glede men også kontakt og samspill mellom mennesker, og begge deler er viktig for lykken. Det trenger ikke å være så store ting, det kan være små ting i hverdagen som å gi en kompliment eller et smil til noen du møter», sier Lisa.


Serie

Oppdrag lykke 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag



Utlånsnummer

A1280-6

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.